DJ Tommorowland

Tom Cosyns draaide voor het eerst in 2019 als DJ op Tomorrowland. In 2022 stond hij er 3 keer.  Er waren veel oude getrouwen op de affiche van Tomorrowland 2022: David Guetta, Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike en Dimitri’s vrouw MATTN. Vorig jaar trad die laatste nog op met Paris Hilton, maar de hotelerfgename komt dit jaar terug voor een eigen show. Ook Eric Prydz keert terug met zijn spectaculaire hologrammenshow ‘Holosphere’.

Elk jaar programmeert Tomorrowland ook enkele niet-dance-acts, en dit jaar lijkt het festival duidelijk in te zetten op Nederlandse hiphop. Zowel De Jeugd Van Tegenwoordig, Jebroer, Snelle en The Opposites wisten een plekje te versieren op de affiche, maar van Belgisch hiphoptalent lijkt geen sprake. Toch mogen onze landgenoten niet klagen, want ze zijn alomtegenwoordig. Onder meer Netsky, Discobaar a Moeder, 2ManyDJ’s, Murdock en Peter Luts , Laurent Werry, Tom Cosyns en vele andere komen het mooie weer maken in De Schorre.

 

DJ Tomorrowland : Tom Cosyns was eens van de DJ’s die op Tomorrowland 2019 een setje mochten draaien. Tomorrowland in 2019 pakte dit jaar uit met héél wat opvallende namen (artiesten en dj(‘s) . Tommorland had dit jaar heel wat Niemand minder dan De Romeo’s staan op Tomorrowland. De Vlaamse muziekgroep, bestaande uit Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi, was live in de Moose Bar te zien. Daar draaien ook Kobe Ilsen en Viktor Verhulst, DJ Mr. E , Regi, Thierry von der Warth , Laurent Werry, Tom Cosyns, Dorothee Vegas & Like Maarten en heel wat andere DJ’s. 2020 en 2021 was er geen TML wegens corona maar in 2022 was het festival er terug met 3 weekends feest.

DJ Tomorrowland  – Resident Moose Bar

De grootste ambiance op Tomorrowland was ongetwijfeld te vinden in de Moose Bar. De Moose bar resident DJ’s en heel wat liveoptreden doorspekt met de mix schlager-dance speelde elke dag de bar plat. De ideale après-ski dus, ondanks de broeierige sfeer. De skihut was elke dag stevig gevuld en moest regelmatig afgesloten worden voor meer publiek. Maar de mensen die er niet in geraakten konden buiten gezellig dansen op de beste foute hits en 90’s.

Tom Cosyns is Resident Dj van Moose Bar en was er te gast op vrijdag 26/7 van 20 tot 21u.

DJ Tomorrowland 2019 Tom Cosyns is een All Round DJ, het draait zowel 70/80/90 ‘s, retro house, r&b, disco, foute muziek, apres ski … Naast All Round ligt Dj Tom Cosyns zijn stijl ook in het gebied van de groovy club, electro, disco nouveau, lekkere house & retro. Op deze wijze kan Tom Cosyns dus voor een breed publiek draaien en het naar hun zin maken.

Tom Cosyns is één van de meest ervaren All Round dj’s in België. Aan elke dj boeking wordt de nodige aandacht besteed en op een professionele manier uitgevoerd. Tom Cosyns kan je boeken met of zonder discobar voor feesten zoals : trouwfeest, jubileum, bedrijfsfeest, communiefeest, disco party, foute party, verjaardagsfeest, after work party, single party, 80’s fuif, 90’s fuif, gala bal, retro house party, bal of fuif … guest dj set kokorico Je kunt Dj Tom ook boeken voor guestsets op fuiven, partys, bedrijfsevents, discotheken of privefeesten. Tom draait dan een DJ set van 60, 120 of 180 minuten.

 

Die Freddies, met Chris Van Tongelen, veroveren de Moose Bar op Tomorrowland

Ze waren dan wel een half uurtje stijlvol te laat, dat weerhield Die Freddies, de nieuwe Duitstalige coverband van Chris Van Tongelen, er niet van om de boel eens goed op stelten te zetten in het kleinste – maar ook gezelligste – zaaltje van Tomorrowland.

Pure ambiance in de Moosebar, de thuishaven van Nederlandstalige muziek op één van de meest internationaal bijgewoonde festivals ter wereld. Chris Van Tongelen, die we voornamelijk kennen van de Romeo’s, stelde er zijn nieuwe band Die Freddies voor. Meteen extra reden om te feesten in de bar die sowieso al voor het meest intieme partymoment op de site zorgt. Die Freddies brengen bekende feesthits, vertaald naar het Duits. Maar geen zorgen, meezingen in het Engels of Nederlands is zeker toegestaan.

De Romeo’s verbazen vriend en vijand op Tomorrowland: “Ja, Vlaamse muziek heeft hier een plaats”

In provinciaal domein De Schorre in Boom is het eerste weekend van Tomorrowland gestart. Voor de 15e editie van het dancefestival wordt de programmatie opnieuw ontdubbeld naar twee festivalweekends. Zowel dit als komend weekend zakken 200.000 festivalgangers uit de hele wereld af naar Boom. Voor veel Belgische festivalgangers was het uitkijken naar de vreemde eend in de bijt: de Romeo’s.

Het lijkt wel een trend in festivalland: een artiest programmeren die absoluut niet thuis lijkt te horen op je festival en waar iedereen daarom de mond van vol heeft. Na Willy Sommers op Pukkelpop vorig jaar, is de eer op Tomorrowland dit jaar weggelegd voor De Romeo’s. Ze spelen in de vroege avond in de “Moose bar”, een soort après-skihut, maar dan op festivalmaat voor enkele honderden festivalgangers.

“Vorig jaar hadden we dat nieuwe podium, omdat onze eerste wintereditie in de Alpen er toen aan kwam. Een plek voor fijne ambiancemuziek, die vaak afgeladen vol zat”, zegt Debby Wilmsen, woordvoerder van Tomorrowland. “Ook tijdens onze wintereditie was het een groot succes. En leuk om te zien hoe Aziatische festivalgangers helemaal uit de bol gaan op Nederlandstalige schlagers. Daarom keert de Moose bar terug, nog wat groter. En De Romeo’s passen perfect in dat concept. Dat vinden we voor al onze themapodia belangrijk.”

Alle muziek hier moet passen in het concept. Zo passen de Romeo’s perfect in onze après-skihut.

Een kleine impressie van het optreden van de Romeo’s:

Heeft schlagermuziek een plaats op Tomorrowland? Als het van het talrijk opgekomen publiek afhangt zeker wel. De Romeo’s (voor de gelegenheid in een Alpenoutfit, inclusief lederhosen) overtuigen vriend en vijand. Ruim voor hun optreden staat de Moose Bar overvol, en het blijft het hele optreden duwen en trekken om een glimp op te vangen van het trio. Buitenlandse festivalgangers zijn er niet te bespeuren: dit optreden hebben vooral Belgen en enkele verdwaalde Nederlanders aangekruist in hun festivalagenda.

De set van de Romeo’s duurt een halfuurtje en bundelt de beste Vlaamse klassiekers. Naast hun eigen hit “Viva de Romeo’s”, die ze twee keer spelen, brengen ze hun nieuwe single: een cover van meezinger “Het is een nacht”. Passeren ook de revue: “Una paloma blanca”, “Het leven is mooi”, “Zeg eens meisje” en “Zeil je voor het eerst”. Het is zweten, duwen en trekken maar de Romeo’s tekenen wel voor een meezingfeest dat zijn gelijke niet meteen kent. Het trio lijkt amper te geloven wat hen overkomt.

De reacties na hun optreden zijn unaniem positief. “Ook een festival als Tomorrowland moet niet altijd boenke-boenk brengen. Er mag wat variatie zijn. De Moose Bar is op dat vlak een aangename afwisseling. En schlagermuziek: dat is altijd ambiance”, zo brult een enthousiaste man ons in het oor. “Wie er niet bij was, heeft iets gemist”, zo klinkt het bij een vrouwelijke festivalganger. “Het was zeker geen afgang, wel pure ambiance. Heerlijk!”

Het moet niet altijd boenke-boenk zijn. Schlagermuziek geeft altijd ambiance.

Een enthousiaste festivalganger in de Moose Bar

Een paar uur voor de Romeo’s stond er een “mystery guest” aangekondigd in de Moose Bar. Onder een blonde pruik bleek Regi te zitten. De Limburger speelt hier volgend weekend ook nog, maar dan aangekondigd.

Hommage aan Avicii verwerkt in hoofdpodium

Naast de muzikale line-up is het thema van het hoofdpodium een van de dingen waar het Tomorrowlandpubliek het meest naar uitkijkt. Thema van de 15e editie is “The book of wisdom: the return”, een verwijzing naar de gelijknamige editie uit 2012 toen Tomorrowland ook een editie in de VS en Brazilië organiseerde.

Het hoofdpodium lijkt daarom op een boekenkast, waarin verschillende boeken verwijzen naar verschillende episodes uit de geschiedenis van het dancefestival. Festivalgangers kregen dit jaar bij hun toegangsbandje trouwens ook een fantasyroman over Tomorrowland.

Dat de overleden dj Avicii ruim een jaar na zijn dood nog niet vergeten is op Tomorrowland, bewijst een blauw boek aan de rechterkant van het hoofdpodium.  Het is een eerbetoon aan de Zweedse dj en producer met de woorden “in loving memory of Tim Bergling”. Avicii was een graag geziene gast op Tomorrowland, hij speelde er verschillende keren op het hoofdpodium.